Eristimet

Potilasalue on määritelty 1,5 metrin päähän hoitoalueesta mitattuna. Hoitoalueella on käytettävä EN60601 hyväksyttyjä laitteita. Usein medical laitteisiin kuitenkin liitetään muita kuin ei medical hyväksyttyjä laitteita. Yleisimmin nämä ovat RS-232, Usb, kuvasignaali liitännät tai ethernet, joista viimeksi mainittu on yleisin.

EN60601 hyväksytty medical PC on sähköturvallinen, mutta siihen liitetty toimistotulostin tai suojaamaton ethernet aiheuttaa riskin potilasturvallisuuteen. Tulostimessa tai kytkimessä on 240 V verkkojännite. Jos laite menee oikosulkuun tai aiheuttaa jännitepiikkejä, nämä voivat kulkea liitäntäjohtoa (usb) pitkin ensin medical tietokoneeseen ja siitä läpi suoraan lääkintälaitteeseen. Jos lääkintälaite on kytkettynä potilaaseen, niin potilas ottaa vastaan sähköiskun. Erilaiset lääkintälaitteet ovat suojattu hyvin, mutta riskianalyysin pohjalta kuvattu tilanne on mahdollinen. Tällöin riski pitää poistaa MDD:n mukaan.

Usein luullaan, että ethernet on suojattu leikkaussaleissa ja muilla hoitoalueilla. Näin ei kuitenkaan aina ole. Ethernet johto kulkee seinäpistokkeen takaa suoraan kytkimeen, joka on kytketty suoraan 240 voltin virtalähteeseen. Siksi ethernet eristimen käyttö on aina suotavaa. Erillinen koneen takana oleva ethernet eristin on edullisin ja paras vaihtoehto takaamaan turvallisuuden. Kun tietokoneen elinkaari päättyy, niin eristin voidaan vaihtaa uuteen laitteeseen. Monissa medical PC:ssä portteja on isoloitu jo valmistajan toimesta. Silloin on hyvä tarkistaa eristyksen todellinen taso. EN60601 mukaan eristyksen pitää kestää 4000 volttia virtaa vähintään yhden minuutin ajan. Siinä ajassa potilas ehditään irrottaa laitteista kun esimerkiksi oikosulku havaitaan.

Joissa markkinoilla olevissa eristimissä ei ole määritelty aikaa, jonka eristin varmasti kestää eikä sitä ole todennettu testilaitosten testeillä. Voi aiheutua tilanne, jossa eristin kestääkin jännitepiikkiä vain muutamia sekunteja tai milllisekunteja, jonka jälkeen se päästää läpi voimakkaan virran.

Kuitueristimet eristävät tehokaasti voimakasta virtaa, mutta on huomioitava, että myös virtalähteen tulee olla medical.

Werth Systems asiantuntijat neuvovat EN60601 asioissa ja voivat tulla paikan päälle sairaalaan toteamaan eristyksen todellisen tarpeen ja oikeat eristimet tapauskohtaisesti.

WERTH SYSTEMS MI-RS912, RS-232 eristin

Werth Systems 4KV Plug and play -eristin RS232 sarjaportteihin.

ISOUSB Cable A USB 2.0 eristin

EN60601-1 Usb eristin 4000 V yhden minuutin ajan ja 6000 V yhden sekunnin ajan. Pituus 50 cm, usb A uros – usb A naaras liitännät johtojen päissä.

DVFX-100 Medical DVI-D eristin

Plug and play eristin DVI-D-portteihin. Liitin DVI-D-pistoke uros-SC-Simplex Fiber. Eristin-moduuli kestää 3000 V AC yhden minuutin ajan ja tuki jopa 2,25 Gbps. Multi-Mode Fibercable:n eristysvastus on 1000V jokaista senttimetriä kohden. Kaapelin pituus jopa 500 m ja resoluutiot jopa 1920x1200 ovat tuettu.

ISOMED HD-SDI eristin

Yksi kanavainen Plug and play Medical eristin HD-SDI: lle. Eristin-moduuli eristää jopa 4000 V AC.

ISOMED Video eristin

Yksi kanavainen Plug and play Medical eristin BNC-videolle. eristin-moduuli eristää jopa 4000 V AC: n.

ISOMED S-Video eristin

yksi kanavainen Plug and play Medical eristin S-Videolle (Y/C) Signaalit. eristin-moduuli eristää jopa 4000 V AC.

ISOUSB Liitäntä B USB 2.0 Eristin

EN60601-1 USB-eristin 4000 V yhden minuutin ajan ja 6000 V yhden sekunnin ajan. Pituus 2 m, usb A-uros - usb B-urosliittimet kaapeleiden päissä.

EMOSAFE EN-100

Sisäiset EMOSAFE EN-100 -eristimet kestävät 4600 VAC: n minuutin ajan ja tukevat jopa 100 megabittiä / s.

EMOSAFE EN-70

EMOSAFE EN-70 -eristimet kestävät 5000 VAC: n minuutin ajan ja tukevat jopa 1 gigabitin sekuntinopeutta.

  • 1
  • 2
VISIT OUR YOUTUBE-CHANNEL

    About us
    Werth Systems is a Manufacturer of IT Solutions for the  Healthcare Market. Our engineers have more than 20 years of knowledge in fanless Computerdesigns and they are specialized in developing of safe systems for the Patient Environment.